Rugaciunea domneasca Tatal nostru, spusa rar si cu atentie, deschide chakrele, si asta pentru ca omul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul celor sapte chakre principale. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie.
Din pacate acest lucru nu este explicat de preoti, si deci nu este cunoscut.
Ceea ce fac preotii este numai de a indemna oamenii sa spuna aceasta rugaciune foarte importanta, care este un mare dar de la Dumnezeu.

Prin chakre, fiinta umana primeste informatii de la alte fiinte umane, atunci cand se urmareste un schimb de informatii, sau atunci cand are loc o comunicare. Comunicarea verbala este o actiune separata si este coordonata de constient. Schimbul de energii subtile care are loc prin sistemul chakrelor se desfasoara sub coordonarea subconstientului.
Rolul important al purificarii chakrelor consta in cresterea perceptiei extrasenzoriale, dezvoltarea intuitiei si acumularea de energii subtile. In aceasta situatie, atunci cand avem o comunicare verbala cu o anumita persoana, intuitia, prin intermediul subconstientului si al energiilor subtile primite prin chakre, poate sa conduca la ideea ca persoana cu care comunicam incearca sa ne prezinte o imagine falsa despre subiectul in discutie.

Chakrele sunt importante, pentru ca ne asigura informatii suplimentare despre anumite subiecte de care suntem interesati.
De exemplu:
– daca ne gandim la o persoana foarte importanta, putem sa-i simtit starea interioara.
– Daca ne gandim la un rasarit de soare, putem sa simtim caldura soarelui, sau unele persoane mai senzitive pot vedea cu ochiul mintii imaginea soarelui care rasare.
– Daca ne gandim la o persoana foarte draga, putem sa-i simtim prezenta foarte aproape sau putem sa o vedem.
– Daca ne gandim la o persoana cu care suntem in conflict, se poate simti o stare de tulburare si agitatie interioara, furie, dorinta de razbunare, agresivitate.
Purificarea chakrelor se poate efectua relativ usor prin rostirea atenta a rugaciunii Tatal nostru, rar si fara graba.
Prin purificarea chakrei muladhara, se poate ajunge la o stare de stabilitate fizica si psihica. In aceasta situatie va creste increderea in propria persoana si se poate trece la purificarea chakrei swadhistana, prin roastirea zilnica a rugaciunii domnesti.
Atunci cand aceasta chakra a fost purificata, sentimentul de teama sau de neliniste va fi indepartat din viata voastra. De asemenea, veti avea incredere in viitor, datorita faptului ca va puteti adapta oricarei situatii.
Prin purificarea chakrei manipura, se poate crea in primul rand, starea de calm si de liniste interioara, care va conduce treptat la un autocontrol din ce in ce mai mare. Atunci cand veti putea sa va constientizati foarta gandurilor, veti intelege cat de mult rau v-ati facut gandind negativ despre propria voastra persoana sau despre altcineva.
Manipura chakra va poate asigura legatura cu elementul foc, prin intermediul careia puteti sa va purificati corpul, prin arderea impuritatilor sau a stresului.
Prin purificarea chakrei anahata, se poate obtine un echilibru al energiilor yin si yang. Atunci cand partea pozitiva si partea negativa sunt in armonie, se produce o transformare in fiinta respectiva, care conduce la dezvoltarea sentimentului de iubire neconditionata catre toate fiintele, catre toate animalele, catre toata creatia. In aceasta situatie veti putea intelege diferenta dintre dragoste si iubire.
Prin purificarea chakrei vishudha putem indeparta pentru totdeauna starile de nemultumire interioara fata de propria persoana sau fata de alte subiecte. De asemenea, putem sa ne apropiem mai mult de scopul vietii si sa incercam sa-l cautam.
Un rol important in practica spirituala il are scopul vietii. Oamenii care traiesc fara sa se gandeasca la acest subiect din cand in cand, se pot ideparta de el fara sa fie constienti.
Prin purificarea chakrei ajna se poate dobandi un echilibru intre fizic si psihic ceea ce in timp conduce la deschiderea celui de-al 3-lea ochi. De asemenea, poate creste frecventa de vibratie a corpului in asa fel incat scanteia divina sa se trezeasca si sa inceapa sa-l influenteze in mod benefic pe practicant. Odata trezita scanteia divina, persoana respectiva ar putea sa beneficieze de o crestere spectaculoasa a inuitiei.
Prin purificarea chakrei sahasrara, se poate realiza o rezonanta mai mare cu toate energiile subtile din Univers.
Exercitiul pentru purificarea chakrelor este deosebit de usor de realizat, deoarece nu trebuie sa facem altceva decat sa rostim aceasta rugaciune completa si complexa, el ajutandu-ne sa pasim drept pe drumul autocunoasterii si al autoperfectionarii. De asemenea, poate reprezenta o prima etapa pentru o mai buna comunicare cu natura.
Va sugerez sa incercati sa nu mai uitati cat de benefica este aceasta rugaciune pentru sanatatea si viata voastra.
Rugaciunea Tatal nostru este rugaciunea pe care Domnul Iisus a folosit-o pentru a-i invata pe ucenicii Sai cum sa se roage, aşa cum este descris în Matei 6:9-13 şi Luca 11:2-4. Matei 6:9-13 spune astfel: “Iata dar cum trebuie sa va rugaţi: „Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie imparatia Ta;
faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant. Pîinea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!”
Sa nu mai ignoram Biblia, pentru ca ea este Cartea Cartilor, si ascunde inscris in ea Adevarul Lumii.
In alta ordine de idei, Crezul este rugaciunea prin care noi confirmam ca am inteles ca suntem fii Creatiei, si ca toate invataturile Bibliei ni le-am asumat prin transmiterea directa a acestora de la Dumnezeu Fiul care s-a intrupat si a devenit om pentru salvarea noastra de la „moartea” eterna, care se traduce prin trairea in ignoranta, cursa intinsa de la fortele raului care nu doaresc altceva decat sa ratacim drumul de intoarcere catre ACASA.

Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul,
Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si intru Unul Domn Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
Lumina din Lumina,
Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, iara nu facut;
Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;
Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire
S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara,
Si S-a facut om;
Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat;
Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
Si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,
A caruia imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul,
Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit,
Carele a grait prin prooroci.
Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica;
Marturisesc Un Botez, spre iertarea pacatelor;
Astept invierea mortilor;
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin!

Va doresc sa puteti sa tineti postul Pastelui nu ca o penitenta, asa cum uneori intelegem de la preotii care nu stiu sau nu vor sa explice importanta lui, ci ca un mijloc de intarire si mentinere a sanatatii trupului si sufletului nostru, asa cum isi doreste Dumnezeu, care ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui.
SURSA*()

Reclame