A scris tratate de medicina, si a purtat corespondenta cu diferiti papi si suverani dupa ce a avut numeroase viziuni in care i s-a aratat ca mari puteri ale lumii se vor prabusi si se vor razboi.  Calugarita care a avut aceste viziuni se numeste Hildegard von Bingen, celebra la vremea ei, pentru ca a fondat manastiri si a contribuit la ajutorarea multor oameni nevoiasi.

 

O ceata densa

Ea a avut numeroase viziuni in care, in afara faptului ca i s-au mari puteri ale lumii, in sensul ca se vor prabusi si se vor razboi, i s-a „relevat” si faptul ca peste omenire vor veni momente grele, in care natura dezlantuita va inghiti sute de mii de vieti omenesti: “Multe popoare vor fi distruse de catre cutremure, furtuni si mari puhoaie de apa, care vor provoca epidemii si deznadajduire. Oceanul va scufunda multe alte tari si, din aceasta cauza, toate orasele de coasta vor trai cu spaima si un mare numar dintre acestea va disparea”, spunea ea.

Despre SUA, calugarita spunea ca “Marea natiune isi va pierde coloniile din Orient din cauza tigrului si a leului” (tigrul si leul au fost interpretate ca fiind China si Rusia, care s-au aliat).

Insa „Un vant puternic se va ridica din nord si va aduce cu sine o ceata densa si un praf gros, care vor umple ochii si gatul si care vor face sa se sfarseasca macelul si sa ramana toti cuprinsi de o mare teama” – a profetizat calugarita.

„Cand vedem ce se intampla in zilele noastre ne dam seama ca vedem cu ochii nostri cum se implinesc profetiile din vechime. Fara dar si poate profetia calugaritei ne arata ce se la intampla cu lumea noastra. America se afla in cadere libera, iar Rusia va arunca bomba atomica, dupa cum au fost ultimele declaratii ale oamenilor politici”, spune Tom Lash, pasionat de studierea profetiilor antice.

Hildegard von Bingen (1098-1179), importanta figura feminina a monahismului german, a venit pe lume la Bermersheim (in landul Hessen de astazi), ca ultima nascuta din cei zece copii ai seniorului Hildebert von Vermersheim si ai sotiei sale Mechtild, dintre care patru au ales sa se dedice Bisericii. Inca din copilarie, Hildegard poseda un dar neobisnuit, pe care nu-l marturisise decat maicii Jutta si magistrului ei, calugarul Volmar. „Din cea dintai clipa cand am fost creata, cand Dumnezeu m-a trezit cu suflarea vietii in pantecele mamei mele, El mi-a intiparit in suflet acest dar al viziunilor”, noteaza ea in insemnarile ei autobiografice.

Se va destainui in prefata primei sale scrieri, Scivias – Afla caile: „In anul 1141, de cand Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a facut om, pe cand eu aveam 41 de ani si sapte luni, a coborat din cer senin asupra mea o lumina ca de foc, avand stralucirea fulgerului. Mi-a strabatut creierul si mi-a incins pieptul si inima, asemenea unei flacari care insa nu arde, ci doar incalzeste, la fel cum soarele incalzeste lucrurile atinse de razele lui. Dintr-o data mi s-au descoperit intelesurile Psaltirii, Evangheliilor si ale celorlalte carti catolice ale Vechiului si Noului Testament. (…) Cele ce mi se arata nu-mi apar in vis, in somn ori in stari de tulburare a cugetului, eu nu le vad cu ochii trupesti si numai in locuri retrase de lume, ci in deplina trezie, constienta si cu mintea limpede, primindu-le cu ochii si urechile omului launtric, in locuri deschise oricui, dupa voia lui Dumnezeu. Atunci am auzit un glas din ceruri spunand: „Eu sunt lumina vietii, care alunga intunericul. Omului pe care l-am ales si l-am facut sa se cutremure in fata puterii Mele i-am daruit minuni mai mari decat celor din vremurile de demult, care au patruns multe din tainele Mele. (…) Tu deci, omule care primesti acestea, nu in nelinistea inselarii, ci in curatia simplitatii, ai datoria de a dezvalui ceea ce este ascuns. Scrie tot ce vezi si auzi!”.

 http://caplimpede.ro