Preotul, care a eliberat peste 70.000 de oameni de diavol, sustine ca Satana a incercat sa-l atace chiar si pe Papa Benedict XVI.
„Papa s-a luptat cu Satana in Ajunul Craciunului. Cel rau l-a aruncat la pamant”, referindu-se la momentul cand Suveranul Pontif a fost atacat de o femeie cu probleme psihice.
Amorth, in varsta de 85 de ani, este de parere ca cei care nu cred in Iisus sunt cei care l-au adus pe diavol la Vatican.
„Cardinalii care nu cred in Dumnezeu atrag demonul. Pedofilia si violenta comise de preotii catolici sunt tot mana necuratului”, a marturisit exorcistul.
Un incident pe cat de rar, pe atat de spectaculos a bulversat slujba tinuta joi noapte la Vatican. Impins de o femeie cu mintea tulburata, Papa Benedict a fost trantit la pamant si, odata cu el, cativa dintre cei 30 de cardinali.A pandit intrarea alaiului, calculandu-si cu grija mutarea. Cand Papa a ajuns in dreptul ei, o tanara imbracata in rosu a escaladat bariera de protectie si s-a napustit asupra Sfantului Parinte. Prinsa de un agent de securitate, tanara a dat sa se agate de gulerul Papei, pe care l-a doborat la pamint.
Chiar daca foarte putini au vazut cu ochii lor incidentul, tipetele celor aflati in apropierea Papei i-au inspaimintat pe toti cei 10.000 de credinciosi prezenti in catedrala. Iar faptul ca cei care asigurau paza Papei Benedict au inceput sa alerge prin Basilica a crescut panica.
Daca Papa s-a redresat fara intarziere, nu la fel de norocos a fost un cardinal in varsta de 87 de ani. Trantit si el in busculada, inaltul prelat si-a fracturat femurul si a fost evacuat de urgenta, intr-un scaun cu rotile.
Intamplarea reprezinta o noua palma pe blazonul serviciilor de securitate in Italia, deja grav compromise de atacul caruia i-a cazut victima premierul Silvio Berlusconi.
Confuza in momentul arestarii, tanara care a provocat totul a fost spitalizata. Este vorba de o femeie de 25 de ani, cu dubla cetatenie: italiana si elvetiana. Straniu este ca isi procurase tichet de intrare la slujba de Craciun, desi a incercat si in 2008 sa-l abordeze pe Papa Benedict al XVI-lea in acelasi fel. Atunci a fost insa „interceptata” din vreme de agentii de paza.

Anunțuri