Atat in Catania, cat si in alte orase siciliane, ceasurile o iau inainte cu 15-20 de minute pe zi, fenomen inexplicabil, care a starnit curiozitatea a doi experti in informatica de la ST Microelectronis.

Cei doi specialisti, Andrea De Luca si Francesco Nicosi, angajati ai corporatiei de semiconductori cu sediul in Catania, discutand intre ei si constatand ca au aceast interes comun, au decis sa faca problema publica pe retelele de socializare, relateaza Corriere dela Sera.

Astfel, au descoperit cu stupoare un fenomen neintalnit pana in prezent: sute de ceasuri digitale, apartinand cuptoarelor cu microunde, radiourilor cu alarma, programelor Sky si computerelor, se dereglau singure, in mod inexplicabil.

S-au intrebat cu totii uimiti ce se intampla in Catania si in oraselele inconjuratoare.

Conform sursei citate, un caz asemanator, inca neelucidat de oamenii de stiinta, a avut loc recent in Caronia, cand frigiderele, televizoarele si aparatele de radio au luat foc brusc, presupunandu-se ca fenomenul ar fi consecinta prezentei extraterestrilor din apropierea Insulelor Aeoliane.

„Totul ar putea fi cauzat de reteua de generatoare de curent electric, cum ar fi sistemele fotovoltaice, care de multe ori nu sunt auto-reglementate, in consecinta orice mici variatii de frecventa nu sunt compensate corespunzator”, a explicat profesorul Emanuelle Dilettoso.

Cei doi prieteni si colegi care la inceput au abordat aceasta situatie stranie cu lejeritate, chiar distrandu-se, acum par cu adevarat ingrijorati.

„Zilele trecute”, a spus Francis, „chiar si proprietarul aprozarului de sub casa mea mi-a spus ca ceasul sau digital a luat-o brusc inainte. Dar acest lucru nu este nimic: ajungand la banca, functionarul ma roaga sa astept putin, deoarece toate masinile au luat-o razna. Am intrebat, glumind, daca si ceasurile lor au luat-o inainte si m-a intrebat uimit cum de cunosc problema”.

In consecinta, alarma in ceea ce priveste ceasurile asa-numite nebune, se extinde atat in randul sicilienilor, cat si pe net, concluzioneaza sursa.

Anunțuri