Majoritatea fotocopiatoarelor produse dupa 2002 contin un HDD intern care stocheaza toate informatiile scanate, trimise prin email sau copiate.

O bresa in securitatea informatiilor din marile si micile companii a fost descoperita in ultra-uzatele fotocopiatoare. Daca nu stiati, acestea contin un HDD care stocheaza toate informatiile scanate, trimise pe email sau copiate.

Asa ca daca ati aruncat cumva la gunoi sau ati vandut un fotocopiator vechi, mai mult ca sigur ca cel la care a ajuns a primit bonus toate informatiile care au trecut prin el.

Conform unui studiu recent, 60% din americani nu stiu de existenta unui HDD in interiorul fotocopiatorelor.

Din aceasta cauza, suntem de parere ca toata populatia trebuie alertata de acest lucru si trebuie luata in serios aceasta situatie pentru ca informatiile aflate pe un fotocopiator pot afecta viata personala a indivizilor si a integritatii companiilor.-http://cache.apropo.ro/4be02f266b1e4/videoplayer.swf?key=e941558a10b138e640585991ec1e16c5&autostart=false
Incercati sa va imaginati cate informatii personale ar putea exista intr-un fotocopiator al Ministerului de Justitie sau al Finantelor Publice si cat rau s-ar putea face cu ele, in mainile cui nu trebuie.

Anunțuri