Asa cum s-a intamplat in cazul tututor evenimentelor majore care au avut loc la nivel mondial, si de aceasta data au aparut niste voci care socheaza prin ideile sustinute. Pe internet, unii afirma ca evenimentele din Japonia ar fi fost provocate de SUA.
Mai exact, este vorba despre o statie de cercetare stiintifica, denumita HAARP, care a fost construita in Alaska. Acolo, sustin unele persoane, se fac experimente stiintifice, bazate pe controlul undelor electromagnetice, care pot provoca seisme, furtuni, tsunami sau alte asemenea fenomene.
Portret: TOP SECRET – Teoriile conspiratiei
HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) exista cu adevarat. Este un program stiintific, finantat oficial de guvernul SUA cu 30 de milioane de dolari anual. Acolo, activitatea de cercetare se desfasoara asupra ionosferei, pentru studiul ozonului, azotului si ionilor, pentru a vedea cum reactioneaza la bombardamentele radiatiei solare si cosmice – dar si la emisiunea de radiatii de inalta frecventa sau joasa frecventa de pe Pamant.
Acum, catastrofa care a avut loc in Japonia este vazuta in unele teorii ale conspiratiei drept un rezultat al experimentelor americane de la HAARP. Aceasta ar putea fi o explicatie pentru inaltimea neobisnuit de mare a valurilor tsunami, de 10 metri, care ar fi fost provocate din niste baze secrete HAARP din New Mexico si Nevada.
De altfel, in ziua producerii catastrofei japoneze, televiziunile nipone au oferit unele imagini care au aprins imaginatia adeptilor teoriilor conspiratiei. Astfel, in acea zi s-ar fi vazut pe cerul Japoniei nori specifici experimentelor de modificare a frecventelor electromagnetice, dar si vartejuri uriase in zona portului.
Credeti ca „arma secreta” HAARP este pur si simplu o inventie? Ei bine, Hugo Chavez, de exemplu, presedinte al Venezuelei, este ferm convins ca americanii au provocat cutremurul din Haiti.

Anunțuri