„Asa ca sa nu va temeti de ei. Caci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit si nimic tainuit care nu va fi cunoscut”. Matei 10:26

In lume exista astazi o notiune, care a ajuns sa fie numita „teoria conspiratiei”, mai in gluma, mai in serios. Se discuta mult pe aceasta tema, s-au scris carti, s-au facut filme, este un fenomen interesant si mai mult sau mai putin amuzant.

Stiu ca sunt multi oameni care au citit multe carti si materiale scrise pe aceasta tema si sunt convinsi ca inteleg cum stau lucrurile. Exista multa maculatura despre subiectul acesta. Am citit si eu destule articole, eseuri si carti despre conspiratii, reale si imaginare, am vazut si emisiuni, interviuri, documentare etc. Pot sa spun ca majoritatea materialelor sunt nefolositoare si nu merita timpul pierdut. Am sa va spun de ce. Majoritatea cartilor si materialelor pe care le-am citit sau vizionat , sunt slab documentate si ori sunt fantezii, ori spun adevarul pe jumatate. Din moment ce unele spun adevarul pe jumatate, ii conduc pe cititori la concluzii false.

Sunt doua atitudini extreme in ce priveste globalizarea, UE fiind un model regional in procesul de globalizare. Una din extreme e reprezentata de comunisti, xenofobi, nazisti, si toti ultra-nationalistii. Dintre acestia, unii care in numele nationalismului se opun oricarui schimb cultural si unii care vad in globalizare o conspiratie a capitalistilor.

Cealalta extrema, sunt pro-globalistii care spun ca globalizarea e ceva minunat pentru omenire. Unii dintre ei vorbesc in termeni foarte elogiosi despre integrarea europeana, si despre o „constiinta globala”, de parca ar vorbi despre Imparatia lui Dumnezeu.

Nu sunt adeptul teoriilor despre conspiratii evreiesti. Nu cred intr-o conspiratie a vreunui grup etnic sau religios. Insa cred ca exista o conspiratie a lui Satana, care impreuna cu oameni care il slujesc, unii constient, altii inconstient, vrea sa ruineze omenirea oferindu-i o imitatie a Imparatiei lui Dumnezeu, o utopie distructiva, chiar inainte de intoarcerea lui Isus, Fiul lui Dumnezeu.

Nu putem intelege masinatiile politice si evenimentele care ne afecteaza daca nu privim dincolo de ce este vizibil si palpabil. Marea greseala a oamenilor este ca elimina latura spirituala a lucrurilor si vad numai interfata fizica. E ca si cand ai crede ca sistemul de operare Windows nu are nici un software care sa sustina interfata grafica cu icoane si meniuri. Chiar daca software-ul din spatele icoanelor de pe desktop este invizibil pentru utilizator, el exista.

E important sa intelegem cum stau lucrurile, ca sa stim pe ce lume traim. Pentru multi crestini, Diavolul si-a luat concediu si nu mai incearca sa influenteze in rau politica mondiala. Ei sunt foarte convinsi ca sistemul global va aduce prosperitate si echitate si ca noi crestinii vom fi tolerati la infinit in cadrul acestui sistem.

Politicienii globalisti si formatorii de opinie din mass-media au promovat prin propaganda lor, ideea ca orice suspiciune si orice intrebare incomoda, sunt teorii paranoice despre conspiratii.

Lumea respinge foarte usor posibilitatea conspiratiei. Cu toate acestea, daca suntem cu adevarat deschisi la minte, cum sustin despre ei insisi, agnosticii, evolutionistii, globalistii si activistii politically correct, atunci o sa examinam cu atentie acest subiect, inainte de a spune ca sunt doar teorii absurde. La urma urmei, multe evenimente din istorie au fost rezultatul conspiratiilor.

Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a fost prins si osandit la moarte in urma unei conspiratii. In Evanghelii intalnim de multe ori fraza „Preotii cei mai de seama si fariseii s-au sfatuit cum sa-L omoare pe Isus”.

Napoleon a fost inlaturat si trimis in Elba in urma unei conspiratii.

Al doile razboi mondial a izbucnit in urma unei conspiratii dintre sovietici si nemti.
A fost o intelegere secreta intre comunisti si nazisti, pentru a ataca Polonia din doua directii.

Mihai Viteazul a fost asasinat ca urmare a unei conspiratii.

Abdicarea lui Alexandru Ioan Cuza a fost rezultatul unei conspiratii.

Asa cum spuneam, exista multe materiale inutile despre acest subiect. Sunt insa si carti care reflecta realitatea si sunt foarte bine documentate si verificabile. Cateva criterii la care ma gandesc si care pot fi folosite pentru ca sa ne dam seama daca o carte sau un film documentar prezinta realitatea sau sunt doar teorii absurde.

1. Daca autorul isi face sau nu, o tinta, un tap ispasitor dintr-un grup etnic, national, religios, clasa sociala.

2. Sursele de documentatie. Pe ce se bazeaza cand face afirmatiile pe care le face?
La unii autori cand intalnesti fraze de felul „Sursele mele confidentiale imi spun ca…”, probabilitatea ca ce spune e verificabil si real, scade. E adevarat ca sunt si oameni implicati in guverne sau servicii secrete, prieteni cu unii autori si le dau informatii, si pentru protectia lor le cer autorilor sa nu le mentioneze numele in carti.

3. Background-ul autorului sau al producatorului. Are motive sa se razbune pe vreun partid sau alta entitate politica? Prezinta lucrurile de dragul adevarului si dreptatii, sau doar pentru a promova interesele altui grup/partid?

Aici nu e usor sa determini motivele reale, pentru ca uneori chiar exista oameni sinceri care nu urmaresc alte interese decat sa spuna adevarul. Sunt si ei la randul lor exasperati de ce se intampla.

4. Trebuie observat daca autorul este un bun cunoscator al istoriei organizatiilor despre care scrie.

Exista si materiale bune si demne de luat în seama, despre acest subiect, desi sunt putine.
Sunt carti care merita citite si date care merita luate în serios. Chiar daca multe lucruri se fac in secret, Dumnezeu, in providenta si îndurarea Lui, nu lasa ca aceste lucruri sa ramâna ascunse. Asa cum spunea Isus Hristos, „nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit si nimic tainuit care nu va fi cunoscut”. Oricât ar încerca unii sa tina secrete anumite lucruri care îi afecteaza pe toti oamenii, aceste lucruri ies la iveala si multe deja sunt cunoscute. Daca nu le luam în serios si ramânem nepasatori, o sa ajungem sa pierdem libertatea pe care o avem.

Când vom ajunge sa traim în sclavie, când drepturile ne vor fi luate în numele tolerantei universale sau al combaterii terorismului, nu vom putea spune: „Daca cineva ne-ar fi spus si ne-ar fi avertizat! N-am stiut, saracii de noi! ”

Avem destule avertismente si informatii si nu ne putem permite sa fim nepasatori.
Sa fi fost 11 septembrie o tragedie pusa la cale cu buna stiinta de presedintele american George W. Bush, cu scopul de a justifica atacul asupra Orientului Mijlociu, interpretat la rândul sau ca si o încercare de preluare a controlului asupra rezervelor mondiale de petrol? Nu putini sunt americanii care înclina sa dea crezare acestei teorii, mai ales ca „semnele” pot fi întâlnite la tot pasul. Inclusiv pe bancnota de 20 de dolari (….)
Pentru aproape fiecare eveniment major al istoriei a aparut si o teorie „dubla”, radical diferita de variantele „oficiale”. Indiferent ca a fost vorba despre Sfântul Graal, „Illuminati” sau aselenizare, oamenii din toate epocile s-au lasati fascinati de mister.
Isus Christos a fost doar un profet pe care Biserica l-a folosit pentru a subjuga Lumea. Neil Armstrong nu a ajuns niciodata pe Luna. Pamântul va fi condus de un grup restrâns care comploteaza mereu pentru a subjuga mintile tuturor oamenilor. Vrajitorii sunt mai reali ca niciodata, ei urmeaza caile vechi de mii de ani ale alchimiei pentru a ajunge conducatorii supremi. Toate mintile luminate ale istoriei au fost, de fapt, maestri ai unor societati secrete. Tainele existentei au fost relevate unui numar restrâns de oameni, care detin raspunsurile la toate marile enigme ale istoriei.

„…exista o forta atat de bine organizata, atat de subtila, atat de perfeta si atat de patrunzatoare, incat e mai bine sa nici nu te gandesti macar la ceea ce ai putea intreprinde impotriva ei.” – Presedintele Woodrow Wilson
„Lumea e guvernata de cu totul alte personaje pe care nici nu le imagineaza cei ai caror ochi nu patrund culisele.” -omul de stat englez Benjamin Disraeli.

Reclame