Camera 39 sau Biroul 39 este fara indoiala una dintre organizatiile cele mai secrete din Coreea de Nord, organizatie ce cauta modalitati de a obtine valuta pentru Kim Jong, preşedintele Coreei de Nord si al Comisiei Nationale de Aparare. Camera 39 a fost înfiintata la sfarsitul anilor 1970. Acesta a fost descrisa ca axa centrala a Nordului “economia instantei” . Nu se stie originea numelui si ce a stat la baza alegerii acestuia.
Se stiu foarte putine despre aceasta organizatie de aici si numele de “oraganizatie secreta“, dar se banuieste ca oraganizatia foloseste 10-20 de conturi bancare in China si Elvetia in scopul falsificarii si spalarii de bani impreuna cu alte tranzactii ilicite. De asemenea se speculeaza ca “Room 39″ este implicata in traficul de droguri, arme si vanzarea acestora. Ce se stie este ca organizatia conduce 120 de companii de comert extern si intra sub jurisdictia si controlul direct al lui Kim Jong. Sediul Camerei 39 este considerat a fi in cladirea Pardidului Muncitorilor din Phenian, capitala Coreei de Nord.


ISE Grand Shrine , Japonia (este de fapt o serie de peste 100 de temple) si este cel mai sacru complex din Japonia. Acesta este dedicat lui Amaterasu (zeita Soarelui) si a fost construit in secolul 4 i.H. Altarul principal se presupune a detine elementul cel mai important din istoria Japoniei imperiale: Naikū (oglinda din mitologia japoneza care in cele din urma a ajuns in mainile primului imparat). Altarul este demolat si reconstruit la fiecare 20 de ani, in conformitate cu ideea Shinto – reprezentant moartea si renasterea (urmatoarea reconstruire va avea loc in 2013). Singura persoana ce poate intra este preotul sau preoteasa, iar acestia trebuie sa fie membrii ai familiei japoneze imperiale. Deci, daca nu avem un print japonez sau o printesa care sa citeasca siteul, nimeni de aici nu va putea vreodata sa vada mai mult decat acoperisul de paie al Marelui Altar Ise.

Muntele Meteo de Urgenta si Operatiuni

Acesta este un loc care nu este numai inchis pentru public, dar este un loc in care publicul nu si-ar dori niciodata sa intre. In majoritatea filmelor din zilele nostre in care este descris “sfarsitul lumii” exista intotdeauna un loc secret unde se pot adaposti oficialii guvernamentali americani in speranta ca pot scapa de cumplitul dezastru. Muntele Meteo de Urgenta este un lucru real. Acesta a fost infiintat in 1950 ca urmare a razboiului rece, dar continua sa functioneze si astazi. Este un loc de “ultima speranta”. Din motive evidente operatiunile acestuia sunt extrem de secrete. Este condus de Agentia Federala de Management in caz de Urgenta (FEMA – SUA). Centrul este complet functional si a fost folosit in cazul micilor catastrofe locale din SUA cand o mare parte din traficul de telecomunicatii a fost directionat prin el.

RAF Menwith Hill

RAF Menwith Hill este o baza militara britanica, cu conexiuni la reteaua globala de spionaj ECHELON. Site-ul este o vasta statie de sol ce comunica cu satelitii pentru interceptarea comunicatiilor si rachetelor balistice in scopul avertizarii si a fost descris ca fiind cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Locatia comunica cu nu mare numar de sateliti operati de catre US National Reconnaissance Office, in numele US National Security Agency, prin antelenele disctinctive sferice, si se presupune a fi un element important al sistemului ECHELON. ECHELON a fost creat pentru a monitoriza comunicatiile militare si diplomatice ale Uniunii Sovietice cu aliatii sai din Blocul de Est in timpul Razboiului Rece, la inceputul anilor 1960, dar de la sfarsitul Razboiului Rece se crede, de asemenea, ca activitatea acesteia este de a cauta indicii ale comploturilor teroriste, traficului de droguri sau de arme.

Reclame