Doua imagini care ar data din secolele XVI-XVII au fost descoperite de restauratorii Muzeului Brukenthal pe doua tablouri in ulei, imaginile fiind ascunse sub un strat gros de pictura neagra, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Ioan Muntean, unul dintre restauratori.

Prima descoperire a fost reprezentarea scenei “Cina din Emaus”, in care femeile mironosite erau la mormantul lui Iisus, dupa Inviere. Aceasta a fost descoperita in timp ce specialistii incercau sa restaureze un tablou in ulei pe panza din secolele XVI-XVII, care infatisa o bucatareasa, informeaza NewsIn.

„Indepartarea stratului de culoare din registrul superior ne-a dezvaluit, in zona centrala a tabloului, intr-un plan indepartat, reprezentarea scenei”, a declarat Ioan Muntean.

Cea de-a doua descoperire a fost facuta in timpul restaurarii tabloului “Portret de barbat blond”, realizata in ulei pe lemn. In acest caz, restauratorii au descoperit, in coltul din stanga sus al imaginii, un blazon al unei familii de bancheri, precum si anul in care tabloul a fost realizat, 1569.

Cele doua tablouri vor pleca, la inceputul lunii septembrie, la o expozitie la Paris, unde vor ramane timp de sase luni, urmand ca la intoarcerea in tara acestea sa fie expuse in muzeul sibian.

Anunțuri