Vorbeam despre scandalul din PDL si despre Traian Basescu, cel care e dispus sa sacrifice toti oamenii lui Vasile Blaga, cel care ameninta sa preia sefia in PDL. Asa a fost demis un om de al lui Blaga, bihorean de al sau, Radu Traian Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor, impotriva caruia a inceput si cercetarea penala in cazul „Mita de la Hamleu”. Basescu nu se opreste aici, vrea sa-l ameninte pe Blaga, presupusul „Rege” de pe tabla de sah a coruptiei din vami, sa se retraga din cursa. Si de asta sacrifica acum si „Regina”.
In cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian a rostit un nume foarte important in contextul scandalului spagii de la Vama Hamleu, care il implica pe seful Vamilor, pe Radu Traian Marginean, proaspat demis de Boc, si invinuti in dosar de catre procurorii DNA, in conex cu o sentinta a Tribunalului Satu Mare. Marginean avea un sef, la care a ajuns cea mai mare parte a spagii. Pe tabla de şah prezentată de sindicaliştii din poliţie, acesta ar reprezenta “Regina”, iar numele lui, necunoscut publicului, pare a fi foarte cunoscut unor membri grei din Guvernul Boc: Eugeniu Petrescu, un vechi membru PDL, care a făcut parte din stafful de campanie al PDL pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Cine este Eugeniu Petrescu pare foarte greu de aflat. Oficial, nimeni nu ştie nimic despre acest om. “Eugeniu Petrescu este un om în vârstă, omul din umbră, o persoană cu o influenţă foarte mare în PDL central, la Bucureşti, un membru vechi, care nu a ieşit în public, este aproape un necunoscut pentru cei din afară, dar are o influenţă foarte mare. El dă ordine inclusiv unor miniştri, unor oameni importanţi. El este cel care dă undă verde că totul e ok, că au intrat banii, el împarte funcţii peste tot, nu doar în vămi, e un fel de puşculiţă neagră a PDL”, susţin surse judiciare.

Cei 130.000 de euro au ajuns la Eugen Petrescu, care i-a dat o mică parte din sumă şefului Vămilor, Radu Traian Mărginean, iar restul banilor au ajuns în puşculiţa partidului. Numele unui Eugeniu Petrescu, identic cu al celui care a intermediat întîlnirea dintre Radu Mărginean, seful Autorității Nationale a Vămilor, si Nicoleta Dobrescu, fosta sefă a Vămii Halmeu, apare în Monitorul Oficial, pe lista donatorilor PD.

Eugeniu Petrescu, născut la 25 aprilie 1944, in comuna Balcesti, a donat, în 2006, 15.000 de RON Partidului Democrat, fapt dovedit de chitanta 495/21.09.06. Pe de altă parte, Petrescu a sponsorizat PD si în 2004. Petrescu a cotizat atunci cu 298 de milioane de lei vechi la PD.

Mai multe amanunte in Incheierea Tribunalului Satu Mare {}