Fondatorul WikiLeaks, australianul de 39 de ani Julian Assange, actualmente cel mai vânat om de pe planetă, după ce a dat drumul la mii de documente confidenţiale şi secrete din corespondenţa diplomatică americană, promite dezvăluiri şi mai şocante. Iar acestea nu mai ţin de activitatea ori caracterizarea unor lideri importanţi de pe glob, ci de existenţa vieţii în afara Terrei”
* Assange promite dezvăluiri din corespondenţa diplomaţilor
Julian Assange a dat asigurări că unele documente aflate în posesia site-ului său conţin menţiuni privind viaţa extraterestră, fără a oferi alte detalii.”De remarcat că într-o parte a arhivelor pe care nu le-am publicat încă se face referire la OZN-uri”, a subliniat el, răspunzând unei întrebări. Assange susţine că echipa WikiLeaks a primit numeroase înscrisuri pe această temă, multe de la diverşi “ciudaţi”, hârtiile nefiind făcute publice deoarece nu erau suficient de credibile.”Ele nu repectau două dintre regulile noastre de publicare: 1) să nu fie autoplăsmuite şi 2) să fie originale „, a explicat australianul. El a adăugat că WikiLeaks a fost bombardat cu mailuri de la feluriţi indivizi care povesteau cum au văzut ei OZN-uri sau cum au avut alte experienţe stranii. Iar dacă astfel de mărturii nu puteau fi luate în seamă, potrivit lui Assange, vor ajunge curând la cunoştinţa publicului larg acele note din corespondenţele ambasadelor americane din străinătate care fac câteva referiri la OZN-uri. Unele publicaţii şi site-uri au speculat – potrivit The Telegraph- că dezvăluirile ce vor urma vor viza declaraţiile mai multor piloţi militari americani, potrivit cărora extratereştrii ar fi sosit pe Pământ, ba chiar ar fi pătruns în bazele britanice, dezactivând focoasele nucleare depozitate acolo. Anul trecut, în Marea Britanie au fost raportate la Ministerul Apărării circa 400 de apariţii de OZN-uri, triplu faţă de anul precedent. Între timp, biroul unde erau consemnate asemenea mărturii (botezat “X Files”) a fost închis.
* Posibile referiri la extratereştrii interesaţi de focoase nucleare
Declaraţiile făcute de Assange într-o discuţie cu The Guardian au făcut mare vâlvă printre pasionaţii de ufologie. Dintre aceştia, unii au presupus – nu se ştie cât de întemeiat- că informaţiile pe care le-a colectat WikiLeaks sugerează că alienii ar fi venit repetat pe planeta noastră, aşa cum susţine şi căpitanul Robert Salas, martorul incidentelor petrecute pe 16 martie 1967 la baza aeriană Malmstrom, în Montana, S.U.A., care pretinde că autorităţile americane ascund adevărul în legătură cu pericolul pe care OZN-urile îl reprezintă pentru securitatea bazelor nucleare. Alături de alţi zeci de foşti tovarăşi de arme, el a declarat, într-o conferinţă de presă, că rachetele nucleare americane au fost urmărite şi compromise de entităţi necunoscute de origine extraterestră. Salas a dat exemplul celor zece rachete Minuteman, care n-au mai funcţionat după ce un obiect în formă de disc s-a învârtit în preajma lor.”Acelaşi lucru s-a întâmplat la o altă zonă de lansare, o săptămână mai târziu. Există un interes puternic privind rachetele noastre, din partea acestor fiinţe, indiferent din care provin. Personal, cred că ei nu sunt de pe planeta Pământ”, a subliniat Salas, cerând guvernului să-i confirme spusele. Alţi colegi au povestit că au trăit episoade similare în Marea Britanie. De pildă colonelul azi pensionat Charles Halt a observat un obiect ca o farfurie zburătoare la baza aeriană RAF Bentwaters, din apropiere de Ipswich, Anglia, unde erau depozitate arme nucleare. Episodul s-ar fi petrecut cu 30 de ani în urmă. Halt a privit cum obiectul a lansat un fascicul luminos în direcţia bazei, apoi a auzit prin staţie că extratereştrii ar fi aterizat în interiorul depozitului nuclear. Superiorii ierarhici i-au interzis însă să vorbească ulterior despre incident.”Cred că atât serviciile de informaţii americane, cât şi cele din Marea Britanie au încercat atunci, dar nu chiar şi astăzi să minimalizeze semnificaţia a ceea ce s-a întâmplat la baza Bentwaters, folosind metode bine verificate de dezinformare”, a comentat Halt. Una din ultimele intervenţii ale OZN-urilor la un depozit de arme nucleare din SUA datează din 2003, reiese din depoziţiile a circa 120 de militari trecuţi în rezervă sau pensionaţi, culese de şase foşti ofiţeri. Cercetătorul Robert Hastings, pasionat de ani de zile de fenomenul obiectelor zburătoare neidentificate, afirmă că, dacă iniţial extratereştrii se ocupau cu „simpla observare” a Terrei, cu timpul au început să se implice. În opinia sa, oricât de neverosimilă ar părea ipoteza, OZN-urile au ţinut sub observare o perioadă îndelungată focoasele nucleare, iar din când în când le-au dezactivat. Hastings susţine că astfel de evenimente s-au consemnat nu doar în SUA şi Marea Britanie, ci şi în Uniunea Sovietică, în aceeaşi perioadă, pentru a sublinia că „ruşii şi americanii se joacă cu focul”.
* Descoperirea NASA pică la ţanc!
O tulburătoare coincidenţă face ca în ajunul declaraţiei lui Assange vizând iminente dezvăluiri despre viaţa extraterestră, NASA să aibă propria ieşire la rampă, pe o temă înrudită. Recenta sa descoperire sugerează că ar putea exista şi alte forme de viaţă în Univers, într-o formă pe care nici n-o bănuiam! În lacul Mono din California NASA a găsit o bacterie, GFAJ-1, care trăieşte într-un mediu extrem de toxic: în arsenic. Ba mai mult, arsenicul a fost asimilat în ADN-ul bacteriei şi în alte structuri celulare! Astrobiologul Felisa Wolfe-Simon a explicat că bacteria foloseşte arsenicul ca substitut al elementului vital fosfor, pentru a obţine materiile de care are nevoie pentru a supravieţui. Lewis Dartnell, de la Universitatea din Londra, spune că asta schimbă bazele biochimiei. La rândul său, Sara Seager, de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, completează: până acum, oamenii de ştiinţă au căutat alte forme de viaţă numai acolo unde se bănuia că ar exista condiţii similare cu cele de pe Pâmânt – vezi Marte sau lunile planetelor Saturn şi Jupiter. Acum, explică Sara Seager, „putem căuta forme de viaţă în cu totul alte locuri. Orizontul s-a lărgit considerabil”. De menţionat totuşi că, mult înainte ca NASA să descopere bacteria-minune, astrofizicianul Stephen Hawking avertiza, într-un interviu acordat Sunday Times, că viaţa în Univers este posibilă, însă nu în modul în care ne-o imaginăm noi, cu omuleţi verzi şi feluriţi monştri. Dacă ţinem cont de faptul că formele de viaţă se pot alcătui în condiţii total diferite de cele de pe Pământ, există mari şanse ca ele să nu aibă nimic în comun cu trăsăturile umane.„Există o posibilitate destul de mare să găsim viaţa simplă pe alte planete, însă viaţa inteligentă este cu siguranţă o raritate“, a conchis Hawking.

Anunțuri