Cazul preotului Petru Budean, numit de presa si preotul-paranormal pe larg, pe toate posturile de televiziune. O jurnalista de la Adevarul de Seara a intrat in fieful acestuia si il banuieste de practici satanice. L-a pozat cu aparatul si in 12 cadre imaginea acestuia n-a aparut. Preotul face vraji, iar ce spune ca se intampla, se adevereste. La inceput ziarista Monika Krajnik nu prea l-a luat in seama. Apoi, Budean i-a spus cate operatii are pe corp, i-a zis ca e jurnalista si a blestemat-o sa moara, ea si fotoreporterul care o insotea.

Monika nu a crezut in astfel de lucruri, acum insa de cand vede ca ce a tot ghicit preotul s-a adeverit, apar si noi cazuri, ea a inceput sa se teama ca s-ar putea adeveri blestemul lui Petru Budean, facut pe intuneric in Biserica, un preot pe care ea-l considera ca fiind satanist. Budean, preot din satul clujean Bonţ „deschide cartea” şi ghiceşte viitorul, îl visează pe Satana şi face tot felul de lucruri ciudate. Potrivit creştinismului, toate acestea sunt păcate, dar Petru Budean continuă să facă aceste lucruri, pe bani, şi are chiar zeci de clienţi, zilnic, din toată ţara, care se adună lângă biserică pe la 4 dimineaţa.pentru practicile lui, dezvaluite de Adevarul, probabil ca preotul va fi bagat in Consistoriu (judecata bisericeasca) si exclus (catherisit).

Cel mai ciudat este faptul că, reporterii de la Adevărul, care au mers să vadă ce se întâmplă acolo, i-au făcut nişte fotografii dar în ele nu se vede nimic, decât o lumină albă. Experţii în domeniul parapsihologiei, teologiei sau al paranormalului cred că preotul chiar are puteri ieşite din comun. „Cum m-a văzut mi-a zis că sunt reporter. Mi-a zis să închid reportofonul. Nu avea cum să ştie. Şi mi-a mai zis două lucruri personale. Unul dintre ele e că am mai multe operaţii şi numai unchirurg, care m-ar fi analizat ar fi putut să îşi dea seama”, a declarat pentru Acces Direct reporterul Monika Krajnik. Când tânăra a recunoscut că lucrează în presă, preotul a început să o înjure, ţipând atât de tare încât au auzit şi oamenii din faţa bisericii.

Parapsihologul Lucian Iordănescu consideră că „simţurile ne păcălesc, dar unii au parasimţuri” şi probabil aşa este şi preotul Petru Budean. Reporterul povesteşte despre cum l-au fotografiat pe preot. „Cu 15 secunde înainte de a-i face poze preotului a făcut poze la oameni care ieşeau din biserică şi au ieşit perfect. Apoi a ieşit părintele şi i-a făcut patru poze. Când le-am verificat, colegul meu fotograful a spus că aşa ceva nu există. Toate pozele erau albe. Apoi a făcut alte poze să vadă dacă are aparatul ceva, dar acestea se vedeau perfect.”

„Pozele astea nu există de fapt. E ca şi cum nu ar fi fost făcute. Nu sunt albe. Pur şi simplu, pixelii nu există. Sunt oameni cu anumite puteri care pot influenţa chiar şi aparatura eletronică, dar nu pot să explic”, a declarat Paul Dorneanu, expert în fenomene paranormale.

Tot in emisiunea mentionata, o doamnă a povestit că în urmă cu peste 20 de ani a fost la Budean şi ceea ce i-a spus atunci i s-a întâmplat exact după 18 ani şi exact aşa cum a prezis preotul: a divorţat. Mi-a mai spus că o să am un al doilea copil, după ce medicii mi-au zis că nu mai pot să fac copii. I-a mai spus că o să plece din ţară şi acum e peste hotare. Si alti oameni au adeverit ca cele ce le prevede preotul din Bont se adeveresc. Asa ca acum jurnalista e pusa serios pe ganduri. Numai ca Budean prevede „deschizand cartea” si asa se adeveresc, nu exista pana acum nicio confirmare ca s-ar fi adeverit ceva din blestemele sale.

„Deschisul cartii” este o practica dezavuata de Biserica ortodoxa, mergandu-se pana la caterisire pentru preotul prins asupra faptului. Budean facea aceasta practica la 4 dimineata si termina pe la orele 10 inainte de amiaza spre a nu fi prins de ierarhii sai. „Deschisul Cartii” consta in deschiderea Cazaniilor la o pagina aleatorie, ca prin tragere la sorti, dupa care mana enoriasului indica un paragraf. preotul interpreteaza apoi acel paragraf, ca pe ceva din viitor. Biblia insa condamna orice forma de ghicitorie, cu atat mai mult pe cea a preotilor, considerandu-se ca daca se poate citi viitorul atunci viata ar fi predestinata si nu ar mai fi valabila legea liberului arbitru data de la Dumnezeu.

Anunțuri