Pentru a nu stiu cata oara in ultimii doi ani, Presedintia se face de rusine din cauza secretomaniei stupide manifestate in legatura cu problemele de sanatate ale lui Basescu. Si, tot pentru a „n”-a oara, presedintele se confrunta cu dificultati medicale majore…

De ce credeti ca de la inceputul lui 2011 Basescu a aparut o singura data in public, la ultima conferinta de presa referitoare la tema reducerii pensiilor militarilor?
De ce credeti ca in aceasta perioada a aparut o singura data la TV, intr-o emisiune inregistrata in prealabil dar prezentata ca fiind „in direct”, la Televiziunea de stat? Adevarul este ca presedintele se simte tot mai rau, cancerul face ravagii si este tot mai greu de ascuns pentru opinia publica adevarata sa stare de sanatate. Basescu apare machiat, aranjat, dupa ce i s-au administrat calmante puternice… vorbeste greu, are in permanenta acel sunet „mmmm-mmmm” pe care il rosteste intre cuvintele pe care si le alege cu greu.

In timpul scurs de la operatia de la Viena s-a aflat, pe numeroase canale informationale, adevarul gol-golut, diferit de varianta oficiala: Basescu a fost dus in Austria semiparalizat, starea sa fiind mult mai grava decat s-a vrut a se comunica. Acum, lucrurile par trase la indigo. In 20 iunie, Basescu si-a facut o serie de investigatii la Spitalul Militar, ulterior pretextand ba ca isi repara dintii la directorul spitalului, generalul stomatolog Sarbu, ba ca avea nevoie de analize pentru prelungirea brevetului de comandant. In realitate, conform unor surse bine informate, in seara cand presedintele a fost investigat, spitalul, care are statut de unitate militara, a fost evacuat partial si pazit strasnic, ca sa nu rasufle problemele presedintelui. (Abia acum aflam ca investigatia realizata in iunie a identificat aparitia unui nodul autonom la nivelul lobului tiroidian drept, dupa cel identificat anterior la lobul stang). Mai apoi, in presa s-au vehiculat informatii ca presedintele se resimte puternic de pe urma operatiei de la Viena, ca nu prea a respectat tratamentul postoperator si ca a ajuns dependent de analgezice care ii alina durerea.

Cam in aceeasi perioada, in PDL s-a vehiculat ca presedintele are probleme cu tiroida si chiar un inceput de Parkinson. Acum, dintr-o data, se pune problema unei noi operatii urgente la glanda tiroida, dupa ce Cotrocenii au incercat sa lanseze pista falsa a unei noi interventii la coloana. Sa fie chiar atat de grava situatia sefului statului pe cat o sustin unele informatii? Vadim Tudor, cel putin, a dovedit ca are surse bune, el fiind primul care a anuntat operatia presedintelui, inca din vreme. Tot el spune categoric ca Basescu are cancer. Semi-oficial, presedintele ar urma sa fie operat iarasi, la Spitalul Militar ( sau din nou la Viena?) in cursul saptamanilor urmatoare….Alte surse spun ca operatia urma sa aiba loc aseara, pe 20 ianuarie. Si ca, initial, trebuia facuta cu 2-3 zile inainte, dar s-a decis sa astepte sosirea unei echipe medicale din Austria. Pentru a cata oara?

Medici specialisti in endocrinologie au declarat, pentru surse bine informate, ca esecul unei noi interventii chirurgicale asupra glandei tiroide poate determina, in cazul sectionarii coardelor vocale, pierderea glasului, iar al sacrificarii glandelor paratiroide, spasmofilie sau tetanie. In opinia medicului Bogdan S., operatia asupra glandei tiroide este una de rutina, dar nu este lipsita de riscuri, mai ales ca este a doua…

In mod normal, astazi, cel mai tarziu maine, ar trebui sa stim daca presedintele are cancer. La cat de transparenta e Presedintia, insa, probabil vom afla dupa alegerile din 2014. Asta daca Basescu mai „apuca” anul 2014… Sa-l fi ajuns blestemele romanilor pe care i-a nenorocit cu guvernarea sa absolut mizerabila?