In aceste zile toata lumea este preocupata de „scandalul WikiLeaks”…. peste tot se aud voci care striga impotriva „Conspiratiei Mondiale”, care protesteaza impotriva Noii Ordini pusa la cale se USA si de catre cercurile oculte conducatoare, manevrate din umbra, – bineinteles, de catre „Illuminati” si „Francmasonerie”.
Intr-adevar, unele dintre documentele publicate de Wikileaks sunt interesante si nu pun deloc intr-o lumina favorabila SUA…. insa trebuie sa remarcam ceva: TOATE, dar absolut toate documentele prezentate …. nu sunt noutati absolute! Despre aceste „conspiratii” s-a mai scris de nenumarate ori, in toata mass media internationala, precum si in cea romaneasca!

Este intr-adevar WikiLeaks o „organizatie” care lupta pentru libertatea cuvantului si impotriva tentativelor tot mai accentuate de control si cenzura a libertatilor cetatenesti?
Sau Wikileaks nu este decat un „fum propagandistic” bine pus la punct pentru a ascunde… Altceva?

Sa vedem in cateva randuri ce spune presa romaneasca in aceste zile si cum se „leaga” toate acestea in perspectiva actiunilor de-a dreptul criminale ale Regimului Basescu-Boc, despre care am mai scris si noi aici…

Noile documente WikiLeaks despre Romania si nelipsitele masuri de austeritate sunt cele mai importante subiecte tratate de ziarele de miercuri.
In primul caz avem o telegrama diplomatica in care ambasada americana era insarcinata sa stranga informatii secrete despre politicienii romani, incluzand aici toate datele personale si vulnerabilitatile lor. Intr-al doilea insa, avem posibilitatea ca angajatii de la stat sa fie concediati chiar si in concediu medical sau de maternitate, dar si o noua reducere a alocatiilor pentru familiile sarace.

„WikiLeaks: Liderii romani, scanati de SUA”, scrie ziarul „Adevarul” despre cum in 2009 americanii au facut nu numai profilurile conducatorilor politici ai tarii, ale liderilor militari si oamenilor din societatea civila, ci si pe cele ale celor care puteau ajunge la putere dupa alegerile prezidentiale din 2009.

Ziarul „Gandul” publica si un interviu cu fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, in care primul isi face „colonie americana” propria tara si spune ca asta e modul de a se comporta al Washingtonului cu asemenea state – „Cum vad doi fosti presedinti Romani scandalul Cabegate-ce documente secrete plecau din Romania in SUA”.
Deloc surprinzator pentru o perioada in care trebuie sa facem un buget de austeritate, Guvernul anunta noi taieri si posibilitatea unor noi concedieri.
„Jurnalul National” scrie despre una din ele in materialul „Functionarii publici ar putea fi concediati si in timpul concediului de maternitate”, iar „Evenimentul Zilei” despre alta, in articolul „Senatul a adoptat, cu ochii inchisi, taierea alocatiilor pentru familii sarace”.

Adevarul: WikiLeaks: Liderii romani, scanati de SUA
Ultima telegrama diplomatica referitoare la Romania pe care a publicat-o site-ul WikiLeaks vineri ofera si cele mai interesante informatii de pana acum, dat fiind ca prezinta ordinul Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton, catre diplomatii americani de la Bucuresti, prin care le cere sa afle absolut toate informatiile despre cei mai importanti oameni din statul roman.
Potrivit documentului obtinut de WikiLeaks, Departamentul de stat american vrea sa stie care sunt relatiile intre conducatorii romani, de la presedinte, premier, magistrati si servicii secrete, dar mai ales daca au „venituri din afara bugetului”, adica daca sunt corupti, scrie Adevarul.
Pe langa asta, Departamentul de Stat dorea sa afle si cine sunt clanurile mafiote din tara, daca Romania are acorduri secrete cu puteri problematice pentru SUA, ca Rusia si Iranul, precum si informatii detaliate din domenii importante, de la fondurile europene la organizarea serviciilor de securitate.

Gandul: Cum vad doi fosti presedinti Romani scandalul Cabegate – ce documente secrete plecau din Romania in SUA
Ion Iliescu si Emil Constantinescu, cei doi fosti presedinti postdecembristi ai Romaniei, au comentat documentele secrete publicate de WikiLeaks, considerandu-le instrumente care se folosesc in toata lumea si care, in principiu, n-ar trebui sa ne ameninte siguranta nationala, chiar daca denota un anumit tipar comportamental al americanilor fata de statul roman.
„Aceste noi informatii denota mentalitatea de mare putere a SUA, care cauta sa obtina informatii complete din toate coloniile lor”, a declarat Ion Iliescu, potrivit Gandul.
„Ni se pare ca suntem mai importanti decat suntem in realitate. O tara de dimensiunile Romaniei nu prezinta vreun interes, atunci cand nu exista un context regional. Acum interesul asupra Romaniei pleaca din interesul de vecinatate a NATO si UE. Romania se afla la granita UE si NATO, cu zona de influenta a Rusiei”, a spus si Constantinescu, cel care s-a aratat de parere ca e firesc sa fim spionati de americani, care trebuie sa stie mereu la ce sa se astepte pe plan mondial.

Jurnalul National: Functionarii publici ar putea fi concediati si in timpul concediului de maternitate
Revenind la deja zilnicele vesti proaste din partea Guvernului, avem stirea ca se pregateste modificarea Legii statutului functionarilor publici, prin care functionarii publici vor putea fi concediati sau mutati pe alte posturi si in perioada in care acestia sunt in concediu de boala, in concediu de maternitate sau de crestere si ingrijire a copiilor.
Totodata, proiectul prevede ca studiile universitare sau studiile de doctorat nu sunt considerate forme de perfectionare profesionala si nu pot fi finantate din bugetul de stat sau din bugetul local, arata Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Senatul a adoptat, cu ochii inchisi, taierea alocatiilor pentru familii sarace
Guvernul e aproape de a mai taia inca o data dintr-una din cheltuieli, de data aceasta tintind saracii, adica familiile care primesc ajutor social.
Iar lucrul asta e pe care de a se intampla, dupa ce Senatul a aprobat tacit, prin depasirea termenului de discutare, un proiect de lege prin care guvernul inlocuieste alocatia complementara cu una „pentru sustinerea familiei”, scazand limita maxima de venit pana la care se acorda de la 470 la 370 de lei, reducand de asemenea si cuantumul fiecarei alocatii, scrie Evenimentul Zilei.

Interesant, senatorii ar fi putut respinge actul normativ care lasa 98.000 de familii fara ajutoare daca l-ar fi discutat. De ce nu au facut-o? Proiectul de zi nu a mai ajuns in timpul legal pe ordinea de zi a plenului, senatorii fiind ocupati cu disputele de la Legea Educatiei. Camera Deputatilor e camera decizionala in acest caz.

Interesant? Sa continuam:

WikiLeaks este “site-ul momentului” în lume, pentru dezvăluirea a zeci de mii de documente care ar pune Statele Unite într-o umbră foarte nefastă (e vorba de celebrele documente secrete de război din Afghanistan şi Iraq). Politicienii din Statele Unite au vorbit de WikiLeaks ca fiind o ameninţare la “siguranţa naţională” a Americii şi acum se simt frustraţi că există în Constituţia SUA prevederi care garantează libertatea cuvântului, neputând face nimic în legătură cu acest site.
Dar, sunt observatori care spun că site-ul WikiLeaks este doar unul propagandistic şi că fondatorul lui, Julian Assange, n-ar trebui luat prea mult în seamă. De ce? Pentru unele afirmaţii ale lui Julian Assange care te pot pune pe gânduri. Astfel, fondatorul WikiLeaks a declarat nu mai mult şi mai puţin că nu există nicio conspiraţie legată de evenimentele din 11 septembrie 2001! Cu toate ca…tot mai mulţi specialişti spun că turnurile gemene din New York s-au prăbuşit ca urmare a detonării lor din interior şi nu datorită lovirii de către cele două avioane.
Într-o altă declaraţie, Julian Assange susţine că Osama bin Laden e în viaţă şi încă se află la conducerea Al-Qaeda. Pe naiba…Preşedintele Pakistanului, preşedintele Afghanistanului, precum şi alţi oameni politici importanţi care cunosc multe lucruri secrete, susţin că Osama bin Laden e mort de ani de zile! Probabil că dl Assange încă n-a citit aceste declaraţii…
Într-o altă încercare propagandistică, WikiLeaks pretinde că în Iraq au fost găsite arme de distrugere în masă. Se ştie că aceste arme au fost motivul pentru războiul din Iraq declanşat de America în anul 2003. Dar toată lumea ştie, şi o recunosc, mai mult sau mai puţin voalat chiar şi oficiali americani, că în Iraq, în anul 2003, n-au fost găsite arme de distrugere în masă.
Cât despre documentele “senzaţionale” puse la dispoziţie de WikiLeaks nu-i nimic nou sub soare. E vorba de nişte întâmplări care au apărut în presă şi pe Internet de câţiva ani de zile, ce erau cunoscute în mediile diplomatice, nefiind nimic surprinzător în ele.
Atunci care e scopul şaradei făcute de Assange? Propagandă. Propaganda e ca o otravă de şobolani. 95% din ea e hrană gustoasă şi sănătoasă. Dar scopul ei e acela de a înghiţi otrava, care constituie 5%. La fel e şi cu documentele WikiLeaks. Momeala o reprezintă nişte poveşti vechi, care deja erau cunoscute, pentru a convinge populaţia că ceea ce oferă acest site e o “mâncare sănătoasă”. Numai că nu-i aşa. În această mâncare sănătoasă se află urme de otravă implantate de către guvernul SUA. WikiLeaks nu e un site ostil guvernului SUA! Să fim serioşi…De unde ar avea Assante acces la zeci de mii de documente secrete!? Nu uitaţi că în SUA sunt numai puţin de 14 servicii secrete…Credeţi că acestea au acceptat pur şi simplu furtul a zeci de mii de documente secrete fără să facă nimic!?

O minciuna propagandistica uriasa….

Să vedem ce otravă ne pregăteşte site-ul WikiLeaks:
1. Iran-ul este o ţară atât de rea, încât doreşte să-i ucidă pe toţi oamenii. Aşa că un război al SUA şi Israelului contra Iranului ar fi “total justificat”…
2. Coreea de Nord e şi ea o ţară rea, căci ea a furnizat Iran-ului rachete cu rază lungă de acţiune. Aşa că şi ea ar trebui eliminată de pe harta lumii.
3. China e şi ea pe lista neagră, căci are de-a face cu pirateria de software.
Aaa…da, să nu uităm un lucru! Israelul e un stat mai mult decât OK. Assange şi WikiLeaks n-au găsit nimic compromiţător la adresa Israelului.

Asta dă o idee pentru cine lucrează cu adevărat Julian Assange…

Anunțuri