GAURA NEAGRANASA a descoperit o gaură neagră a cărei masă este de 100 de milioane de ori mai mare decât a Soarelui și care se „hrănește” cu gaz, praf și stele în centrul unei galaxii aflate la o distanță de 50 de milioane de ani lumină față de sistemul nostru solar.

Gaura neagră, înconjurată de stele, formează „ochiul” unei galaxii denumite NGC-1097, fotografiată de Telescopul Spațial NASA Spitzer din California.

Găurile negre au o atracție gravitațională atât de mare, încât nimic nu mai poate scăpa odată ce intră în raza lor.

Galaxia are formă de spirală (ca și Calea Lactee), cu brațe lungi formate din stele roșii. NASA a declarat că gaura neagră din centrul galaxiei noastre este mult mai „blândă” în comparație cu NGC-1097, deoarece are o masă ce echivalează doar câteva milioane de sori.

„Soarta acestei găuri negre și a altora similare rămâne un permanent obiect de studiu”, a declarat George Helou, director adjunct al NASA Spitzer Science Center din cadrul California Institute of Techology (Pasadena). „Unele teorii susțin ideea că această gaură neagră s-ar putea ‘liniști’ și ar putea intra într-o stare mai puțin activă, cum este și cazul găurii negre din Calea Lactee.”
Gaura neagra este inconjurata de un ‘inel’, format din stele nou-născute și foarte luminoase. „Inelul în sine este un foarte interesant obiect de studiu, deoarece acolo se nasc stele într-un ritm foarte rapid”, a declarat Kartik Sheth, astronom la NASA Spitzer Science Center.
Bratele roșii ale spiralei, precum și „vârtejurile” dintre ele, conțin praf încălzit de stele nou-născute, în timp ce populațiile de stele mai vârstnice apar albastre.

„Extraterestrii exista in realitate”, declara Alan Turner, in varsta de 64 de ani, comandant in retragere al serviciului RAF (Royal Air Force) din Marea Britanie. Englezul sustine ca in 1971 a fost martorul aparitiei unei intregi flote OZN dar ca, pana in prezent, Ministerul britanic al Apararii i-a interzis sa vorbeasca despre acest lucru, anunta mai multe publicatii britanice. Fostul comandant a condus sistemul radar al RAF timp de 29 de ani si a decis sa rupa tacerea dupa mai multi ani in care i-a fost interzis sa discute despre „asa-numitele” secrete de stat. „Extraterestrii exista. Toate radarele armatei le-au putut observa navele inca din urma cu peste trei decenii. Momentul din 1971 este, insa, cel mai cutremurator dintre toate. 35 de obiecte zburatoare neidentificate au aparut pe radarele armatei, obiecte identice ca dimensiune care zburau la altitudini cuprinse intre 1000 de metri si 12.000 metri. Nu ne-am putut explica ce anume erau si nici de ce dispareau de pe ecrane, pentru ca in cateva secunde sa apara in acelasi loc. Toti cei prezenti stiau ca nu e vorba de un convoi de avioane militare si exista peste 30 de martori care imi pot sustine declaratiile”, mentioneaza Alan Turner.
Fenomenul inregistrat in acea misterioasa seara de 1971 nu a fost facut public pana in prezent si face parte din categoria dosarelor OZN din Marea Britanie ce urmeaza a fi declasificate. Alan Turner a fost decorat in mai multe randuri, ultima data in 1984, si s-a retras din cadrul armatei in 1995. Declaratiile sale au fost catalogate drept „remarcabile” de catre majoritatea jurnalistilor britanici.
„ Ar fi cea mai mare dovada de aroganta sa ne imaginam ca suntem singurele fiinte inteligente din Univers”, a dorit sa concluzioneze acelasi Alan Turner.

Reclame